Vrijdag receptendag: Noedels met wortels en boontjes

Vrijdagmiddag: het weekend staat voor de deur en je begint al wel wat trek te krijgen. Wat ga je vanavond eten? Misschien heb je wel zin in noedels? Dan is het tijd voor onze nieuwe post in de reeks "Vrijdag receptendag"!



Noedels!

Dit receptje is super simpel en vraagt heel weinig voorbereiding, maar zit desondanks vol met smaak. Wij hebben dit gerecht gemaakt met boekweitnoedels, maar rijstnoedels of een andere soort noedels is even goed. Noedels zijn, eerlijk waar, een ontdekking die we gedaan hebben toen we veganist geworden zijn. Ik at nooit Chinees eten, dus ik moet bekennen dat ik nog nooit eerder noedels gegeten had, maar toen we het voor de eerste keer probeerden waren we meteen verkocht! Zo snel klaar en zo'n zachte, volle smaak. Hmm, ik krijg er al meteen weer zin in!

In het seizoen

Het beste is om alle ingrediënten voor je recept vers te kopen, maar in deze duistere wintermaanden zijn er natuurlijk geen verse prinsessenbonen te verkrijgen. Kies daarom voor groentjes in bokaal of ingevroren groentjes: dat maakt het nog eens zo gemakkelijk om klaar te maken. Een optie bij dit gerecht zijn ook lente-uien, maar zoals de naam van de groente al aangeeft koop je deze best in de lente. Een gewone ui kan daarom perfect invallen. Een andere mogelijkheid is dat je de bodempjes van je lente-uien in water hebt laten wortelen en binnen opnieuw hebt laten groeien: in dat geval ben je slimmer dan wij en heb je meteen weer verse lente-ui bij de hand!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 8 teentjes look
  • 1 ui, gesnipperd (of 6 lente-uien, in ringen)
  • 4 wortelen, in dunnen reepjes gesneden
  • 200 gram prinsessenbonen, gekookt *
  • 500 gram noedels
  • 4 e.l. bruine suiker
  • 8 e.l. sojasaus

Instructies:

Kook de noedels gaar en spoel ze meteen af onder koud water, zodat ze niet verder garen.

Bak de look in wat olijfolie of water, in een grote wokpan. Doe er de ui (lente- of niet) en wortelen bij, en roerbak gedurende enkele minuten. Doe er de prinsessenbonen bij en bak nog enkele minuten verder. Schep er de bruine suiker door en doe er de sojasaus bij. Roer goed, zet het deksel op de pan en laat sudderen tot de wortel helemaal gaar is. Voeg daarna de gekookte noedels toe, zorg ervoor dat ze bedekt worden met saus en laat nog even kort doorwarmen. Serveer.


Nu is het aan jullie!

Deel je ervaringen met ons bij het maken van dit recept, in de comments of op onze Facebook pagina!

0 reacties:

Een reactie posten